Ciasto:
# 1/2 kostki margaryny
# 1/4 szklanki cukru
# 2 całe jajka
# 1,5 szklanki mąki
# 1/4 szklanki mleka
# 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystkie składniki wymieszać mikserem,
wlać na patelkę i piec w 180 stopniach C, około 35-40 min.
Masa serowa:
# 500g półtłustego twarogu,
# 250 g śmietanki 30%,
# 7 czubatych łyżek cukru,
# 3 łyżki żelatyny,
# 400g malin (mogą być mrożone),
Mrożone maliny rozmrozić i odsączyć na sicie.
Ser zmielić, śmietankę ubić na sztywno, wraz z cukrem dodać do sera,
zmiksować. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wrzątku. Lekko przestudzić, dodać
do masy.
1/3 masy serowej rozłożyć na spodzie. Ułożyć maliny, przykryć resztą masy
serowej. Schłodzić.
SMACZNEGO:).
hmmm delicious! i'm already following your blog ;)
OdpowiedzUsuń> http://golden-roads.blogspot.pt/
Witam. Zapraszam do nowo powstającego spisu blogów. spisiocenablogow.blogspot.com
OdpowiedzUsuńO ja, pyszności, aż ślinka cieknie! Masz super przepisy, dołączam do obserwujących, żeby żadnego nie przegapić:)
OdpowiedzUsuńZapraszam: http://alanja.blogspot.com/2014/01/kolaz.html
Mmmm, maliny. Ale i tak najlepsze są świeże, sezonowe <3. Bardzo fajny przepis, z chęcią bym zjadła, ale jestem zbyt wielkim leniem na pieczenie!
OdpowiedzUsuńwe've got sweet tooths, so we were drooling at the site of this cake!! It looks so delicious, we'll have to try it out. Can't wait to see more amazing recipes :)
OdpowiedzUsuńwww.mkstyleramblings.blogspot.com.au
kocham maliny! same pyszności! a z tym ciachem to super :)
OdpowiedzUsuńobserwujemy? zacznij, odwdzięczę się :) Mój blog