środa, 23 września 2015

naleśniki z nietypowym farszem


Zatem aby przygotować takie o to zapiekane naleśniki, należy: 
Przygotuj farsz, zupełnie taki sam jak do pierogów ruskich, trochę ugotowanych ziemniaków, sera, cebuli, soli, pieprzu. Ziemniaki i ser muszą być przemielone w maszynce, cebula drobno pokrojona i zrumieniona. Najlepiej żeby było więcej sera niż ziemniaków. 
Naleśniki przygotuj według:
Nie spiekaj ich za mocno, gdyż podczas podgrzewania z sosem jeszcze się przypieką.
Naleśniki nadziane farszem i składaj w kopertę. Układaj w formie (takiej jak do pieczenia placka).  
Przygotuj sos:  
Bardzo smaczny sos jest z Winiary, śmietanka z koperkiem, ale również warto zrobić sos samemu.
Potrzeba nam śmietana, mąka ziemniaczana i pszenna ( ja używam żytniej ), przyprawy: trochę soli jakieś zioła, np. bazylia oraz koperek. Wszystkie produkty należy zmieszać  i przez chwilę podgrzać na patelni z odrobiną wody. Ja do swojego sosu dodałam jeszcze pokrojone pieczarki, które przesmażyłam razem z sosem na patelni. Sos wylać na ułożone w formie naleśniki.
Należy nagrzać piekarnik na maksimum, następnie piec około 15-20 minut w temperaturze 160 stopni C. 
SMACZNEGO :)





8 komentarzy:

  1. Faktycznie farsz niecodzienny :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszą smakować świetnie. Masz błąd w tytule, pisze się bowiem "nietypowe", czyli łącznie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :). Znalazłam, że obie formy są poprawne :).

      Usuń
  3. Bardzo bardzo smacznie wyglada, mm ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. no, no ciekawa propozycja:) naleśniki wyglądaja apetycznie :)

    http://lamodalena.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Obserwatorzy

Łączna liczba wyświetleń