czwartek, 13 listopada 2014

Czas na coś słodkiego: ciasto bananowo-daktylowe bez cukru.


Bananowo-daktylowe bez cukru
Składniki
#2 banany
#200 g suszonych daktyli bez pestek
#2,5 szk. mąki żytniej
#100g oleju
#2łyzeczki sody
#1łyżeczka przyprawy korzennej
#100g orzechów (włoskich, laskowych, migdałów…)

Daktyle umyć i namoczyć w niewielkiej ilości wody na  minimum 1h. Przesiać mąkę i wymieszać ją z sodą i przyprawą korzenną. Posiekać orzechy. Odcedzić daktyle i zmiksować wraz z bananami. Dodać olej i stopniowo dosypywać składniki suche. Pod koniec dodać orzechy. Piec około 50 min. W temperaturze 180 stopni C. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Obserwatorzy

Łączna liczba wyświetleń