sobota, 13 września 2014

Fasolowiec


Placek
# puszka czerwonej fasoli
# 4 jajka
# 4łyżki kakao
# odrobina mleka 0,5%
# łyżka proszku do pieczenia
# dwa banany (dojrzałe)
# odrobinę oleju albo oliwy z oliwek
# 2-3 łyżki miodu
 Fasole dobrze opłukać, wrzucić do miksera. Dodać resztę składników i zmiksować na gładką masę. Wylać na formę do tarty, piec 30 – 40 min w 190 stopniach C.  


Masa
# dwa budynie waniliowe
# mleko
# masło
# stewia
Gotujemy budyń jak podano na opakowaniu ( razem z dodaniem masła), tyle, że na mniejszej ilości mleka, by był gesty.  Wylewamy na ostudzony placek i dekorujemy.
U mnie:
# kilka malin
# kostka gorzkiej czekolady

Mogę Wam zdradzić znikł bardzo szybko, ale jeden kawałek, który się ostał był jeszcze smaczniejszy jak poleżał ze dwa dni w lodówce :).

Udanej zabawy :).






Przepraszam za jakość, ale czekanie mogłoby spowodować, że w ogóle by ich nie było :D

3 komentarze:

  1. Przepisy są bardzo oryginalne, zaskakujące (fasola, szpinak) i na pewno smaczne :) Super!

    OdpowiedzUsuń
  2. brzmi i wyglada super!
    zapraszamy w wolnej chwili :)

    OdpowiedzUsuń

Obserwatorzy

Łączna liczba wyświetleń