Placek
# puszka czerwonej fasoli
# 4 jajka
# 4łyżki kakao
# odrobina mleka 0,5%
# łyżka proszku do pieczenia
# dwa banany (dojrzałe)
# odrobinę oleju albo oliwy z oliwek
# 2-3 łyżki miodu
Fasole dobrze
opłukać, wrzucić do miksera. Dodać resztę składników i zmiksować na gładką
masę. Wylać na formę do tarty, piec 30 – 40 min w 190 stopniach C.
Masa
# dwa budynie waniliowe
# mleko
# masło
# stewia
Gotujemy budyń jak podano na opakowaniu ( razem z dodaniem
masła), tyle, że na mniejszej ilości mleka, by był gesty. Wylewamy na ostudzony placek i dekorujemy.
U mnie:
# kilka malin
# kostka gorzkiej czekolady
Mogę Wam zdradzić znikł bardzo szybko, ale jeden kawałek, który
się ostał był jeszcze smaczniejszy jak poleżał ze dwa dni w lodówce :).
Udanej zabawy :).
Przepraszam za jakość, ale czekanie mogłoby spowodować, że w ogóle by
ich nie było :D
ale pysznie wygląda!
OdpowiedzUsuńPrzepisy są bardzo oryginalne, zaskakujące (fasola, szpinak) i na pewno smaczne :) Super!
OdpowiedzUsuńbrzmi i wyglada super!
OdpowiedzUsuńzapraszamy w wolnej chwili :)