Jak zrobić szybki, smaczny, domowy krem czekoladowy? To
bardzo proste. Na początek weźmy awokado, nie musi być ono twarde, może być w
stanie jak to jedna osoba mówi "połowicznego rozkładu „ : D. Tak, że miękkie
awokado, które aż się prosi o wykorzystanie jak najbardziej się nadaje. Będzie
tym samym łatwiej nam go utrzeć. Za pomocą miksera, czy takiego urządzenia jak
zobaczycie poniżej należy zmiksować awokado, dodać kakao i miód do smaku. Tym samym mamy podstawową wersję musu czekoladowego.
Warto ją jednak wzbogacić choćby o zmiksowane czy rozdrobnione orzechy, aby otrzymać
wersję smooth lub crunchy. Taka masa przyjmie również inne składniki olejek
pomarańczowy czy sok pomarańczowy. Zaś zamiast miodu można użyć innego „słodzika”
lub nawet załodzić sprawę daktylami. Jeśli masa jest za gęsta warto dodać
trochę mleka :). Puść wodze fantazji, to jaki twoja czekolada będzie miała
smak, zależy wyłącznie od Ciebie, a może zostaniesz przy podstawowej wersji?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz