czwartek, 22 maja 2014

Ciasto bez pszenicy i cukru!

# 50g płatków owsianych
# 2 łyżki mąki żytniej
# 1 łyżka mąki kokosowej
# 1/4 szklanki jogurtu naturalnego
# 1/4 szklanki mleka
# 1 białko
1/2 szklanki rodzynek
# 1 średnie jabłko
# 1/2 łyżeczki soku z cytryny
# 1/3 łyżeczki ekstraktu z wanilii
# 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
# szczypta soli
margaryna

Mąki, płatki owsiane, sól i proszek do pieczenia mieszamy ze sobą. Następnie dodajemy jogurt, mleko, białko, ekstrakt z wanilii i sok z cytryny. Mieszamy z suchymi składnikami. Połowę jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach, a drugą połowę kroimy w kostkę. Wraz z rodzynkami dodajemy je do owsianej masy, dokładnie mieszamy i przekładamy do lekko natłuszczonego margaryną żaroodpornego naczynia. Pieczemy 30-35 minut, w 180 stopniach C.











3 komentarze:

  1. Świetny przepis wygląda świetnie :D
    http://endrie-blog.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. pysznie wygląda :)
    ja mam w sierpniu :p ale musze teraz znaleźć bbo wyjeżdżam na 2michy za granice i nie będę miała kiedy :( gdzie kupiłaś swoją?;D

    OdpowiedzUsuń
  3. mmy musi być pyszne ;) obserwuję i zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń

Obserwatorzy

Łączna liczba wyświetleń