wtorek, 16 czerwca 2015

Żaba na talerzu

Ziemniaczki to wiadomo, korzystajmy póki są nowe, mmm :). Do tego mizeria, z solą i pieprzem, ewentualnie sól ziołowa, pycha oraz szczypiorek.  Mięsko, bo o to najbardziej pytaliście :). Nie jest to żaba, jak myśleliście, ale filet z kurczaka odpowiednio przyrządzony. Na początek trzeba przygotować filety (pamiętaj mięso trzeba umyć). Mięso nacieramy winegretem,  wcieramy pieprz i sól oraz zioła – bazylie i tymianek. Przygotowane mięsko układamy na talerzu, pomiędzy płaty wciskając oliwki – moje były z papryczką w środku. Odstawiamy. Po około 1h pieczemy na patelni grillowej bez dodatku oleju, również oliwki.
To by było tyle, co do żaby na talerzu :D
Smacznego :)





2 komentarze:

Obserwatorzy

Łączna liczba wyświetleń